Fotoğraf Sergisi “Pakistan ve Türkiye'nin Renkleri - Objektifin İçerisinden" Ankara'da açıldı

ANKARA, 5 Ekim 2016: "Pakistan ve Türkiye'nin Renkleri - Objektifin İçerisinden" adlı bir fotoğraf sergisi Ankara'nın prestijli bir sanat galerisinde Salı günü açıldı.  Pakistan Büyükelçiliği sergiyi Yunus Emre Enstitüsüyle işbirliği yaparak Pakistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamalarının bir parçası olarak düzenledi.  Sergi Pakistan'ın önde gelen fotoğrafçıları Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf'un çalışmalarını sunmaktadır.

Açılış törenine Parlamento üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Türkiye-Pakistan Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Sayın Muhammet Balta, Parlamento Üyesi ve Pakistan-Türkiye Kültür Derneği Başkanı Sayın Burhan Kayaturk, kıdemli Türk yetkilileri, diplomatik misyon temsilcileri, Pakistan topluluğunun temsilcileri ve diğer misafirler dahil olmak üzere çok sayıda saygıdeğer konuk katıldı.


Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş misafirlere hitap ederken bu olayı yardımcı olarak düzenlemek adına duyduğu memnuniyeti ifade etti ve bu olayı 'Ankara'daki sanat severler için anlamlı bir sergi' olarak nitelendirdi.  Fotoğrafçıların çalışmalarını överek, onların fotoğrafları aracılığıyla Pakistan ve Türkiye arasındaki zengin kültürel bağları vurguladıklarını ifade etti.  Kendisi Yunus Emre Enstitüsünün yakında Pakistan'da Türk dilini, kültürünü ve sanatını tanıtacak olan bir kültür merkezi açacağını ekledi.


Bu olay üzerine yaptığı konuşmada, Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood Pakistan ve Türkiyenin iki çok renkli ülke olduklarını söyledi - harika bir doğal güzellik bahşedilmiş, enerjik toplumlara ve zengin bir kültüre sahip iki ülke.  Kendisi Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf'un olağanüstü bir görsel anlatım teşkil ettiklerini belirtti - iki ülkenin ve halklarının kayda değer bir etkiyle güzelliğini ve çeşitliliğini yansıtan sivri görüntüler oluşturdukları için.  Paylaşılan bir tarih ve kültür aracılığıyla Pakistan ve Türkiye birlikteliğinin bu anlatımın güçlü bir unsuru olduğunu da ekledi.
 
Büyükelçi Sohail mükemmel politik bağların ve güçlü bir ekonomik ortaklığın büyütülmesiyle birlikte, serginin devam eden ve çok yönlü Pakistan-Türkiye ilişkisinin insanlar arası boyutunu daha da takviye edecek olan çabaların bir parçası olduğunu belirtti.  Kendisi gelecekte Pakistan'daki müzik, edebiyat ve görsel sanatlarda meydana gelen yaratıcı gelişmeye odaklanan daha fazla olayın düzenleneceği bilgisini verdi. 


Pakistan ve Türkiye'de çekilen 100'den fazla fotoğraftan oluşan sergi iki ülkedeki coğrafi konumların, insanların ve kültürün güçlü bir gösterimini sunmaktadır.  Sergi 10 Ekim tarihine kadar Ankara Cer Modern'de devam edecektir.

No comments:

Post a Comment