Pakistan Su ve Enerji Bakanı İstanbul’da 2016 Dünya Enerji Kongresini Katıldı

İstanbul, 11 Ekim 2016; Türkiye Cumhuriyet Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğa’nın davetiyle Pakistan Su,Enerji ve Savunma Federal Bakanı Khawaja Muhammad Asif 9-13 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbulda düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresine katılım sağlamaktadır. Rusya, Azerbaycan, Venezuella ve KTTC Başkanlarının yanısıra pek çok ülkeden Enerji Bakanları da toplantıya katılım gösterdi.

Kongre esnasında Khawaja Muhammad Asif’a Pakistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Yusuf Junaid de eşlik etti ve ikili Türkiye Başbakanı Bianali Yıldırım ile buluştu. Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım Türk Hükümeti’nin Pakistan’da ki enerji sektörünün gelişmesine dair olan desteğini ve Türk şirketlerine yükselen süreçte üstlendiklerin rol konusunda verdikleri desteği Pakistan’lı heyete yeniden garanti etti.


Khawaja Muhammad Asif özellikle Türkiye Başbakan’ına ve Türk Halkına Pakistan’ın doğu sınırlarında ki tansiyon yaşandığı zamanlara Türkiye’nin Pakistan’ın yanında durduğu için teşekkürlerini iletti ve Keşmir sorunu ile ilgili Türkiye’nin istikrarlı desteğinden dolayı duyduğu şükranları da dile getirdi. Başarısız 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Türkiye’nin liderliğinin daha da güçlendiğini belirtti. Türkiye Başbakanı da Pakistanlı liderlere gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkürlerini iletti. 

No comments:

Post a Comment