Meclis Başkanı Sardar Ayaz Sadiq'in liderlik ettiği Pakistan parlamenterler heyeti Türk Parlamentosu Başkanıyla görüştü; ikili bağları daha da güçlendirmek için isteklerini yeniden teyit etti

ANKARA 27 Mart 2017: Pakistan Milli Meclisi Başkanı Sardar Ayaz Sadiq Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'la bugün Ankara'da yaptığı görüşmede Türkiye'nin insanları, hükümeti ve parlamentosuyla Pakistan'ın benzeri olmayan ve değişmez dayanışmasını yeniden teyit etti.  

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın daveti üzerine bir parlamenterler heyetiyle şu anda Türkiye'yi ziyaret eden Meclis Başkanı Sardar Ayaz Sadiq meslektaşıyla Türk Parlamentosunda baş başa bir görüşme gerçekleştirdi, bunu iki taraf arasında delegasyon düzeyindeki görüşmeler takip etti.  Bu görüşmeler sırasında ikili ilişkilere ve bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair geniş bir yelpazedeki meseleler tartışıldı.   

Pakistan parlamenterler heyetini karşılayan Meclis Başkanı Kahraman, Sardar Ayaz Sadiq'in kendisine Pakistan parlamentosu ve halkının yasa dışı bu eyleme karşı dayanışma isteklerini ifade etmek için 15 Temmuz gecesi üç kez telefon eden ilk parlamento başkanlarından birisi olduğunu hatırlattı.  Kendisi Pakistan Parlamentosunun her iki meclisinin Türk liderlerini ve demokratik kurumlarını desteklemek için oy birliğiyle alınmış kararlar geçirme jesti için yeniden teşekkür etti.

Meclis Başkanı Sardar Ayaz Sadiq Türk halkına ve onun demokratik temsilcilerine 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı verdikleri tarihi savunma için derinden şükranlarını sundu.  Kendisi bütün dünyanın 15 Temmuz gecesi herkes için ilham kaynağı olmaya devam edecek olan eşi görülmemiş bir insani kararlılığa ve fedakarlığa tanık olduğunu ekledi.  Halkın isteklerinin silahların gücüne karşı galip geldiğini söyledi.

Meclis Başkanı tüm zorluklara karşı, buna ortak terörizm tehdidi de dahildir, Pakistan'ın sabit ve vazgeçmeyen kararlılığının altını çizdi. 

İki ülke arasındaki tarihi ve eşi benzeri olmayan kardeşlik bağlarına yeniden vurguda bulunan Milli Meclis Başkanı iki ülkenin parlamenterlerinin bu yürekten bağları güçlü bir ortaklığa  dönüştürmekteki vazgeçilmez rolünü derinden şükranlarıyla övdü,  Dahası, kendisi iki bölgenin insanlarının çıkarı ve refahı için ikili ekonomik ve ticari potansiyelden faydalanmaya yönelik olarak bu derin köklü ilişkiyi dönüştürmeye devam etmek için Pakistan'ın kararlılığını ifade etti.  İki ülke arasındaki örnek ilişkileri gelecek nesillere miras bırakmak için adımlar atmaya devam etmek amacıyla Pakistan'ın bağlılığını yeniden teyit etti.  
Meclis Başkanı Türkiye Hükümetine Türkiye'nin geleneksel Mehter Bandosunun İslamabad'da 23 Mart 2017'de düzenlenen 'Pakistan Günü' geçit törenine katılımı için teşekkür etti – bu jest bandonun performansıyla kendisinden geçen Pakistan halkı tarafından derinden takdir edilmişti.

Delegasyonlar düzeyindeki görüşmeler sırasında, Meclis Başkanına aynı zamanda Pakistan'ın tüm önde gelen siyasi partilerinden gelen temsilcilerden oluşan bir parlamenterler heyeti eşlik etmekteydi, buna Sayın Muhammad Parvez Malik, Sayın Shagufta Jumani, Sayın Seema Mohiuddeen Jameeli, Sayın Tahira Aurangzeb, Sayın Shaista Pervez Malik, Sayın Mujahid Ali, Syed Amir Ali Shah Jamote ve Sheikh Salahuddin dahildir. Türk parlamentosunun kıdemli üyeleri de bu toplantıda bulunmaktaydı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman daha sonra ziyaret eden parlamenterler heyetinin onuruna bir öğle yemeğine ev sahipliği yaptı.

Milli Meclis Başkanı ayrıca 15 Temmuz 2016 gecesi Türk Parlamentosunun bombalanan bölümünü de ziyaret etti, Meclis Başkanı İsmail Kahraman bu olay hakkında kendisini bilgilendirirken.

Daha öncesinde, Milli Meclis Başkanı ve parlamenterler heyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini Türkiye Cumhuriyetinin kurucusuna saygılarını sunmak için ziyaret etmişti.

Meclis Başkanı Mozoleye çelenk koydu ve Atatürk'ün vizyon sahibi ve liderliğini ve büyük devlet adamlığını bu olay üzerine övdü.

No comments:

Post a Comment