Pakistan savunma şirketleri tarafından IDEF 2017'ye büyük ölçekli katılım

ISTANBUL, 9 Mayıs 2017: Pakistan'dan önde gelen savunma üretim şirketleri İstanbul'da 9-12 Mayıs arasında düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) 2017'ye katılıyor.  Fuarda kurulan "Pakistan Pavyonu" çok sayıda ziyaretçiyi ve müstakbel alıcıyı kendisine çekiyor.  Pakistan stantları en görünür olanlarından birisi ve sıklıkla ziyaret ediliyor. 

Pakistan'dan on dört heyet ve Pakistan Talimatname Fabrikaları (POF), Pakistan Havacılık Kompleksi (PAC), Ağır Sanayi Taxila (HIT), Savunma İhracatı Geliştirme Organizasyonu (DEPO), Ulusal Radyo ve Telekomünikasyon (NRTC) vs. dahil önde gelen Pakistan şirketleri bu olaya katılıyor.

Türk Başbakanı Binali Yıldırım bugün fuarın açılışını yaptı.  Bu olaya gelen Pakistan heyetine liderlik eden Savunma Üretim Bakanı Rana Tanveer Hussain de Türk Başbakanıyla birlikte açılış kurdelesini kesti.  Türk Başbakanı daha sonra çeşitli stantları gezdi ve ayrıca Pakistan stantlarını da ziyaret etti.  PAC, HIT ve POF stantlarındaki yetkililerle etkileşimde bulundu.  Türk Başbakanı Pakistan savunma sanayinde üretilen ürünlerin kalitesine ve yeteneklerine hayran kaldı.
 
Yan oturumlarda, Savunma Üretim Bakanı Rana Tanveer Hussain Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanıyla, Malezya Savunma Bakan Yardımcısıyla ve diğer saygıdeğer konuklarla görüştü.  Kendisi aynı zamanda Türk Havacılık ve Uzay Sanayisinden (TAI) Başkan Sayın Oğuz Borat'ı ve Başkan ve CEO Dr. Temel Kotil'i de içeren bir heyetle görüştü.

Pakistan heyetine ayrıca Savunma Üretimi Sekreteri Korgeneral (Emekli) Syed Muhammad Awais, Savunma Sekreteri Korgeneral (Emekli) Zamir Ul Hassan Shah, DEPO Genel Müdürü Tümgeneral Agha Masood Akram, HIT Başkanı Korgeneral Muhammad Naeem Ashraf, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Zafar Mahmood Abbasi, PAC Başkanı Hava Mareşali Arshad Malik, POF Başkanı Tuğgeneral Tahir Islam, Askeri Tedarik Genel Müdürü Tümgeneral Faiz Muhammad Khan Bangash, Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Sohail Mahmood ve Pakistan savunma üretimi sektörünün diğer yüksek rütbeli yetkilileri dahildi. 

Pakistan heyetinin üyeleri Türk meslektaşlarıyla ve Orta Doğu'dan, Afrika'dan ve Avrupa'dan gelen diğer ziyaretçi heyetlerle toplantılar düzenlemektedir.
 
Pakistan'ın fuara katılımı başarılı bir savunma sergisi olan ve son zamanlarda Karaçi'de organize edilen "Uluslararası Savunma Sergisi ve Semineri" veya IDEAS 2016'dan hemen sonra geldi.  Pakistan ülkeyi tanıtan ve birçok alanda kendi kendine yeterliliğe erişen yüksek teknolojide hava ve yer ekipmanlarını ve diğer donanımları satışa sunmaktadır,

İki yılda bir yapılan IDEF fuarı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığının himayesi altında yapılmakta ve Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfının idaresi ve sorumluluğu altında Milli Savunma Bakanlığı bu fuara ev sahipliği yapmaktadır.  61 ülkeden önde gelen Türk ve yabancı şirketler ürünlerini sergilerken, çeşitli ülkelerden çok sayıda savunma bakanı ve askeri şefler de olaya katılmaktadır.  

No comments:

Post a Comment