Pakistan Büyükelçi Sohail Mahmood’un “Cinnah Genç yazralar Ödülleri “ dağıtım töreni konuşması Ankara, 14 Haziran 2017

Milli Eğitim Bakanı Ekselansları Ekselansları İsmet Yılmaz,
Pakistan -Türk Dostluk Grubu Başkanı ve Milletvekili Sayın Muhammet BALTA,
Pakistan Türk Kültür Derneği Başkanı Milletvekili ve Sayın Burhan KAYATÜRK,
Öğretmenler, Veliler ve Sevgili öğrenciler!
Esselamın aleyküm
Konuşmama başlamadan önce, Milli Eğitim Bakanı Ekselansları İsmet YILMAZ’a bu  önemli organizasyona onur konuğu olarak katılmalarından dolayı teşekkür ediyorum.
Bu yarışma, Sayın Funda KOCABIYIK ve Milli Eğitim Bakanlığındaki değerli  takımının üstün çabaları ile gerçekleşitirilmiştir.
Bugün Pakistan Türkiye İlişkileri açısından diğer bir önemli gün yaşıyoruz, çünkü Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni’nin bu sene ikincisini düzenliyoruz.
 Pakistan’ın kurucusu Quad-e- Azam Muhammad Ali Cinnah adına düzenlenen bu kompozisyon  yarışması , kamu diplomasisi çabalarımız için anahtar özelliği oluşturmaktadır.   
Bu ikinci yarışmada, Türkiye’nin birçok yerinden gelen birçok üst sınıf lise öğrencisi, “Pakistan Türkiye Kardeşliği ve Son Gelişmeler” konusunda yazdıkları  mükemmel kompizosyonla ile katkıda bulundular.
Türkiye çapında 43 ilden 69 kompozisyon aldık.
Bu kompizosyonlarda bulunan derin düşünme, üst düzeyi bilgi, tutku ve perspektif gerçekten oldukça etkileyci.
Kompozisyonlar, hem öğrencilerin gösterdikleri özel ilgiyi, hem de Pakistan-Türkiye ilişklerine yaptıkları değerli katıları yansıtmaktadır.
Aslında bu ödül törenini düzenlenmesinin temel hedefi, genç nesillere ulaşmak , Kurtuluş Savaşında, deprem ve sel felaketlerinde  her zaman yanyana durmuş,  Keşmir ve Kıbrıs konularında dayanışma içinde olmuş, iki ülkenin renkli geleneklerini bu nesillere tanıtmaktır.
Her iki ülkenin 2017 yılını, “Pakistan-Türkiye  Diplomatik İlişkilerinin 70. Yılı olarak kutladığı bu yılda yarışmanın düzenlenmesi ayrı bir önem oluştırmaktadır.
İnanıyoruzki, bu gibi girişimler ile iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri ve köklü  bağlar ileride daha da güçlenecektir.
Her iki ülkedeki  liderlik vizyonu;tarihi ilişkileri, insan çabasının tüm alanlarını kapsayan güçlü bir ortaklığa dönüştürmektir.
Eğitim ve kültür tabanında, ortak aktivite düzeyi sürekli artmakta ve iki ülkenin insanları düzeyinde  ilişkilerimizi zenginleştirmektedir.
Yarışmaya katılan öğrencilerin gönüllerini ve heveslerini bir kez daha takdir ediyor, kazananlara, değerli öğretmenlerine ve gurulu ailelerine içten tebriklerimi sunuyorum.

Teşekkür ederim!Yaşasın Pakistan-Türkiye kardeşliği!

No comments:

Post a Comment