15 Temmuz şehitleri Pakistan'da anıldı

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Girgin: "Pakistan, dünyada 15 Temmuz sonrasında parlamento kararıyla Türkiye’ye destek veren tek ülke oldu"
- Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Aziz: "Pakistan'ın FETÖ'ye karşı somut adımlar atmaktadır"

İSLAMABAD (AA) - Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, "Pakistan, dünyada 15 Temmuz sonrasında parlamento kararıyla Türkiye’ye destek veren tek ülke oldu." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türkiye'nin İslamabad Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi.

Şehitler için saygı duruşu ve iki ülke marşlarının okunmasının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Büyükelçi Girgin, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde ve sonrasında Türkiye’ye desteğinden dolayı Pakistan halkına ve hükümetine teşekkür etti.

Pakistan Parlamentosunun da Türk halkının ve hükümetinin yanında durduğunu anımsatan Girgin, "Pakistan Parlamentosunun her iki kanadı ayrı ayrı Türk halkının demokrasi yanlısı direnişine destek kararlarını oybirliğiyle kabul etti. Pakistan, dünyada 15 Temmuz sonrasında parlamento kararıyla Türkiye’ye destek veren tek ülke oldu" diye konuştu.

Girgin, darbe girişiminden sonraki haftalarda, Pakistan parlamentosundan bir heyetin Türkiye’yi ziyaret ettiğini belirtti.

Programa onur konuğu olarak katılan Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz ise iki devletin "kardeşliğine" vurgu yaparak, Pakistan parlamentosunun Türk halkının demokrasi direnişine destek kararını kabul ettiğini hatırlattı.

Aziz, iki ülke kardeşliğinin artık stratejik ortaklığa dönüştüğünü belireterek, "Pakistan'ın Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı somut adımlar atmaktadır." dedi.

Programa, Pakistanlı senatörler, diplomatik misyon temsilcileri, Pakistan'da yaşayan Türk iş adamları ve diğer davetliler katıldı.

No comments:

Post a Comment