Pakistan Mango ve Yemekleri Festivali Ankara’da Düzenlendi

ANKARA, 3 Ağustos 2017: Pakistan mangolarını Türkiye’de daha popüler yapmak ve Türk pazarında bulunmalarını sağlamak amacıyla Pakistan Büyükelçiliği Çarşamba akşamı bir “Pakistan Mango ve Yemekleri Festivali” düzenledi.  Bu olay aynı zamanda Pakistan’ın Bağımsızlığının 70. Yılı ve Pakistan-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 70. Yılı kutlamalarının bir parçasıydı. 

Anahtar siyasi kişiler, yiyecek ve içecek endüstrisinden temsilciler, meyve ithalatçıları, diplomatlar ve medya temsilcileri Pakistan mangolarının lezzetini ve aromasını tattı.  “Pakistan Mango ve Yemekleri Festivali” Pakistan’dan gelen taze mangolardan yapılmış mangolu dondurma, mangolu sufle, mangolu mus, mangolu tatlı, mangolu tart, mangolu pudding, mango salatası, mangolu milk-shake, mangolu lassi ve mangolu kek gibi geniş ölçekte mango lezzetlerini içerdi.  Pakistan’ın meşhur Basmati pirincinden yapılmış ‘Biryani’ dahil Pakistan yemekleri de ayrıca sunuldu.

Konuklara hoşgeldiniz diyen Büyükelçi Sohail Mahmood, yıllık 1.8 milyon tonluk üretimiyle Pakistan’ın dünyadaki 5. büyük mango üreticisi olduğunu söyledi.  Kendisi ayrıca vurguladı ki, Pakistan 6. büyük mango ihracatçısıdır, 57 ülkeye mango ihraç ederek.  Ancak birçok mangosever inanır ki, Pakistan mangolarının tadı dünyada birincidir.  Büyükelçi 110 çeşitten fazla yüksek kalitede Pakistan mangosu olduğunu ekledi, bunlara Sindhri, Anwar Retaul, Lungra, Malda, Dusehri, Fajri, Chaunsa ve diğerleri dahildir.  Büyükelçi “Chaunsa en popular çeşitidir – ve biz bugün size Beyaz Chaunsa sunuyoruz,” dedi.  Kendisi Pakistan mangolarının ve mangodan yapılmış ürünlerin tadına bakan davetlilerin kalite ve tatta edindikleri deneyimleri paylaşacağını ve mangoyu Türkiye’deki tüketicilere ve ithalatçılara tanıtmaya yardımcı olacağını umduğunu söyledi. 

Türk AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin konuşmasında herkesi “Meyvelerin Kralı – mango’yu” tatmak ve Pakistan halkının “olağanüstü misafirperverliğinin” keyfini çıkarmak için Pakistan’ı ziyaret etmeye davet etti.   İki ülke arasındaki derin köklü kardeşlik bağlarının ayrıntısına inerek Pakistan ve Türkiye’yi “İki Devlet – Tek Millet” olarak ifade etti. 

Pakistan-Türkiye Kültür Derneğinin Başkanı ve Van Milletvekili Sayın Burhan Kayatürk konuşmasında Lahor’daki öğrencilik günlerini özlemle hatırladı ve Pakistan’ı “en iyi dostumuz” olarak tarif etti.  Pakistan mangolarının dünyanın en iyi meyvesi olduğunu hatırlatarak, gıda şirketleri tarafından Pakistan mangolarını Türk pazarına getirmek için daha fazla çaba gösterilmesinin önemini vurguladı.
Büyükelçi Sohail Mahmood ayrıca Pakistan Ticareti Geliştirme Yetkili Makamına (TDAP) ve Swissotel, Ankara’ya bu olayı organize etmek için gösterdiği işbirliği için teşekkür etti. 

For photographs click https://goo.gl/E2qLCX


No comments:

Post a Comment