Önde Gelen Pakistanlı şirketler İstanbul'daki 5. OIC Helal Fuarına / Dünya Helal Ürünler Zirvesi'ne katılıyor

 ISTANBUL, 4 Aralık 2017: 5. OIC Helal Ürünler Fuarı 23 ile 25 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul'da Dünya Helal Ürünler Konferansı ile beraber düzenlendi.  Bu olay OIC'nin  Ekonomik ve Ticari İşbirliği için Daimi Komisyonu'nun (COMCEC) 32. Bakanlar Oturumunca adapte edilmiş olan kararın uygulanması için düzenlendi. 

Fuara Cornish Food Industries, Geofman Pharmaceuticals, Salva Foods ve Shangrila Private Limited dahil önde gelen Pakistan şirketleri katıldı.  Pakistan Ticareti Geliştirme Yetkili Makamı (TDAP) ve İstanbul'daki Pakistan Başkonsolosluğu fuar sırasına Pakistanlı şirketlere yardım ettiler ve Türk işadamlarını Pakistan'da Helal Gıda alanında var olan olağanüstü potansiyel hakkında bilgilendirdiler.  Fuara katılan Pakistan şirketleri kurumlararası (B2B) toplantılar düzenledi ve ürünleri için Türkiye'den siparişler aldı ve bunun da ötesinde Pakistan'ın bölgesel ve küresel ticaretteki payını arttırmaya yardımcı oldular.

Türk iş çevreleri topluluğu ve Helal Gıda işindeki başlıca küresel oyuncular Fuara ve Zirveye katıldı. 


Bu meyanda, ayrı bir olayda, Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid 7. Küresel İslami Mikrofinans Forumu'nda onur konuğu ve açılış konuşmacısıydı.  Geniş kapsamlı konuşmasında, Dr. Junaid İslami Mikrofinans Sisteminin önemini vurguladı ve Müslüman Ümmetinin sosyoekonomik koşullarını iyileştirmek için İslami Mikrofinans Sisteminin geliştirilmesi gerektiğinden bahsetti.

No comments:

Post a Comment