Pakistan Milli Günü Türkiye'de kutlanıyor

ANKARA: 23 Mart 2018: Pakistan Milli Günü bugün Ankara'da Pakistan Büyükelçiliğinde düzenlenen etkileyici bir törenle kutlandı.  Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Muhammad Syrus Sajjad Qazi Pakistan topluluğunun, Türk üniversitelerinde okuyan Pakistanlı öğrencilerin ve bunların ailelerinin önünde Milli Marş eşliğinde Pakistan bayrağını göndere çekti. 

Pakistan Cumhurbaşkanının ve Başbakanının mesajları bu olay üzerine okundu.  Pakistan Büyükelçiliği Okulu (PEISG) öğrencileri ulusal şarkılar söylediler. 

Pakistanlı çocuklarla çevrelenmiş olan Büyükelçi Syrus Qazi ve eşi Sayın Shaza Syrus Pakistan Gününü kutlamak için bir pasta kesti. 

Daha önce gün içerisinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin T-129 ATAK helikopterleri İslamabad'daki "Pakistan Günü" geçit töreni sırasında mükemmel bir performans sergiledi.  Buna benzer şekilde, İstanbul'da boğaz üzerindeki Asya ile Avrupa'yı birleştiren tüm köprüler bu akşam Pakistan bayrağının renkleriyle ışıklandırılacaktır. 


Bunun yanı sıra, Pakistan Cumhurbaşkanı önemli bir Türk akademisyeni ve eski bir parlamenter olan Prof. Dr. Oya Akgönenç'e kendisinin Pakistan-Türkiye ilişkilerini daha da geliştirmek için sunduğu hizmetleri tanımak amacıyla Pakistan'ın prestijli ödülü olan “Tamgha-e-Imtiaz” nişanını sunmuştur. 

No comments:

Post a Comment