“Pakistan çadırı” Automechanika 2018 İstanbul'da izleyici topladı

Önde gelen Pakistanlı otomotiv şirketleri otomotiv endüstrisi sektörü için bölgenin tanınmış toplantı platformu olan ve 5-8 Nisan 2018 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen "Automechanika Ticaret Gösterisine" katıldı. Yaklaşık 1352 sergici ürünlerini sergiledi ve fuar dünyanın her tarafından 45,979 ziyaretçiyi kendisine çekti.

Sipariş üzerine yapılmış olan "Pakistan Pavyonuna" Türkiye'deki ve özellikle Bulgaristan, Romanya, Gürcistan, Cezayir, Irak, İran, Libya, Ürdün, Lübnan, Tunus ve Orta Asya Devletlerindeki iş toplulukları iyi bir şekilde katılım gösterdi.  Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Sayın Bilal Khan Pasha da Pakistan Pavyonunu ziyaret etti ve katılımcılarla etkileşimde bulundu.  

Fuara katılan Pakistanlı şirketler arasında M/s. Thermosole Industries, Ahmad Traders, Super Horn House, Peoples Steel Mills, Sohail Engineering Corporation, Matchless Engineering, Razaque Engineering Works, Ghauri Tyre & Tube, Stahlco Engineering ve Royal Tech bulunuyordu. Pakistan Ticareti Geliştirme Yetkili Makamı (TDAP) ve İstanbul'daki Pakistan Başkonsolosluğu fuar sırasında bu şirketlere yardımcı oldu ve fuardaki Türk şirketleriyle ve uluslararası katılımcılarla olan etkileşimlerini koordine etti.  

Sağlam bir talebe ve artan gelirlere dayalı olarak, otomotiv sektörü Pakistan'daki büyüyen endüstrilerden bir tanesidir.  Pakistan'ın otomotiv endüstrisindeki hem yerel hem de yabancı yatırımlar da yüksek bir hızda artmaktadır.  Otomotiv endüstrisi yılda 3.3 milyar Dolarlık bir ithalat ikamesine erişmenin yanı sıra ihracatlar aracılığıyla yılda 210 milyon Dolar tutarında döviz sağlamıştır.  Yüksek teknolojideki otomotiv yedek parçaları ABD'ye, Fransa'ya, Birleşik Krallığa, Çin'e ve Orta Doğuya ihraç edilmektedir.  Buna benzer şekilde, Pakistan Hükümetinin iş dostu Otomotiv Geliştirme Politikasının bir sonucu olarak,  Toyota, Suzuki, Renault, Volkswagen, Hyundai ve KIA gibi birçok uluslararası otomotiv üreticisi ya Pakistan'da fabrikalarını açmaya başladılar ya da bunun için gerekli izinlerini aldılar. 

No comments:

Post a Comment